dinsdag 21 december 2010

Nieuw in onze boekencollectie.


Nieuw in onze boekencollectie, The Rolex gallery by Giorgia E Guido Mondani.

In dit 231 pagina’s tellende horlogeboek staat alles over het roemruchte merk ROLEX. Modellen als de Bubble Back, Daytona, Explorer, GMT-Master, Submariner, Milgauss, Oyster Moon, Prince en Sea-Dweller worden hierin prachtig weergegeven, met mooie fotografie en geschreven in vijf talen. Met name veel vintage exemplaren, maar ook de jonge modellen ontbreken niet.



Een must voor elke horlogeliefhebber en een prachtig cadeau om te geven en te krijgen. Beperkt leverbaar maar wij hebben enkele boeken op voorraad. Verkoop prijs € 165,-

Dank voor het gezellige uur.



We krijgen dagelijks vele e-mail met de meest uiteenlopende vragen en opmerkingen. Deze wilde u niet onthouden :-)

Hallo Bram,

Dank voor het gezellige uur, afgelopen vrijdag, kletsen over klassieke horloges. Ik ben enorm blij met mijn keuze voor de Speedmaster uit 1980, en wil je dat bij deze nog even laten weten.

De weg naar huis, Badhoevedorp, dwars door de stad was een erg langdurige... 3,5 uur heb ik erover gedaan! De A10 maar gemeden want die stond helemaal vast.

Maar ik was de ENIGE in die hele dicht geslibde file met een grijns van oor tot oor, elke keer weer als ik op mijn Speedmaster kon kijken om te constateren dat er weer een kwartier verstreken was (en ik 500 meter verder was). Handig om dan op zo'n tachymeter te kunnen berekenen wat de gemiddelde snelheid was (hahaha). Bijna jammer dat ik al zo snel thuis was.


Fijne feestdagen en tot een volgende keer,



vrijdag 10 december 2010

WATCH jaarboek 2011 bij AWCo.

Het WATCH jaarboek 2011 is weer uit en nu verkrijgbaar bij ons. Dit prachtige naslagwerk met de nieuwste modellen van 2011. Met foto’s en product informatie en de (verwachte) nieuwprijs.

Natuurlijk staat de grote merken als Rolex, IWC, Jaeger LeCoultre, Omega, Panerai en Patek Philippe er in. Maar ook Christiaan van der Klaauw en Dirk Dornbluth staat vermeld. Er is zelf een hoofdstuk “Made in Holland met o.a. Roland Oostwegel.

Dit 194 pagina dikke jaarboek is nu bij ons in de winkel te koop. Mocht u dit cadeau willen geven of onder de kerstboom leggen dan kunnen wij het feestelijk in pakken en per post naar u op sturen.

Prijs is €14,95 per stuk en voor €2.75 sturen we het sierlijk verpakt naar u op.

zaterdag 4 december 2010

Winter Watches

Sommige horloges verdragen de sneeuw en koude beter dan anderen.. Wat is uw keus voor deze winterse dagen? Hier alvast wat suggesties;

Rolex staat bekend om zijn robuustheid en de Seadweller is waarschijnlijk het beste voorbeeld hiervan. Deze dagen draagt Farid natuurlijk zijn saffier versie - 1220 meter waterdicht - op een lederen NATO-band.



Hier een ander mooi voorbeeld van een echt winters horloge. Sinn gebruikt in bepaalde modellen een speciale olie, welke er voor zorgt dat het horloge nauwkeurig blijft lopen bij temperaturen tussen de -45 en +80 graden celsius.



Bram draagt onze Aquadive, een redelijk extreem duikhorloge uit de jaren 70. Er zit een oliegevulde dieptemeter, wat erg handig is in een ondergesneeuwde stad vol grachten - je weet immers maar nooit. Ook de signaalkleur kan in dat geval erg handig zijn.



En Toesja? Toesja is cool en chique als altijd.. en draagt gewoon vintage Rolex zoals (bijna) altijd.. :)

Wintertijd in Amsterdam

Het is KOUD hier in de Reestraat! Het sneeuwt al sinds 10:00, maar er is nog niet of nauwelijks gestrooid waardoor de straatjes en bruggen nog mooi -bijna sprookjesachtig- wit zijn. We konden het uiteraard niet laten om wat foto's te maken van dit winterse Amsterdam. Past u op als u naar buiten gaat vandaag?

Fijn weekend!