vrijdag 21 oktober 2011

100 Miles of Amsterdam

1ste prijs 100 miles of Amsterdam gesponsord door AWCo.

De prijs voor de winnaar van de 100 miles of Amsterdam is dit jaar een polshorloge van National Watch Company. Deze bijzondere chronograaf met tachymeter is geproduceerd in La Chaux de Fonds omstreeks 1930. De kast is van nikkel met een rosé gouden opwindkroon, de wijzerplaat is van echt emaille en voorzien van een opvallende rode twaalf – een stijlvolle en klassieke combinatie. Deze zeldzame klassieker past natuurlijk perfect bij uw ‘Pre-War’ automobiel!

One button
De stopwatchfunctie wordt bij dit horloge bestuurd door één enkele drukknop, in tegenstelling tot de gebruikelijke twee knoppen van moderne chronografen. Bij deze zogenaamde 'One-button' chronografen start de stopwatch bij de eerste druk. Een tweede keer drukken stopt de tijdmeting en de derde druk reset hem weer.


Tachymeter
Op de wijzerplaat is in opvallende rode print de tachymeter-schaalverdeling te zien, in de jaren '30 een must voor elke snelheidsduivel en automobiel-pionier. Door de stopwatch te starten en na een vaste afstand (in dit geval 1km) weer te stoppen kan op deze schaal een benadering van de gereden snelheid worden afgelezen.


Amsterdam Watch Company
Deze prijs wordt aangeboden door de horlogespecialisten van Amsterdam Watch Company. Voor het tweede jaar op rij stellen zij een horloge beschikbaar voor de winnaar van de 100 Miles of Amsterdam. Tijdens de rally zijn liefhebbers en klanten tevens welkom in de winkel voor een warm drankje, want uiteraard voert de tocht ook langs Reestraat 3.

donderdag 6 oktober 2011

Daar zijn ze weer - Max Bill!


Het heeft een tijd geduurd, maar voor de fans van Max Bill is er dan eindelijk goed nieuws: de automaten zijn weer leverbaar!

Buiten het automatische uurwerk is het grootste verschil met de handopwinders de grotere (38mm) kast, wat deze modellen met name onder heren zeer geliefd maakt. De dunne kastrand zorgt er tevens voor dat de horloges op de pols wat groter ogen, zonder schreeuwerig te worden. In tegenstelling tot de handopwinders zijn de automaten zijn ook met datumvenster leverbaar.

U bent van harte welkom in onze winkel om deze schitterende Bauhaus-horloges te bekijken en passen.