dinsdag 23 november 2010

AWCo sponsert The 100 mile of Amsterdam



BARRE NACHTRIT VOOR ANTIEKE SPORTWAGENS

50 vooroorlogse automobielen beleven de langste nacht van het jaar van 19 op 20 december. Doorgaans warm gekoesterde museumstukken die in waarde variëren van 50,000 tot meer dan een miljoen Euro , zullen die nacht een taaie nachtrally van 100 mijl moeten volbrengen.


Startpunt is de Hollandsche Manege aan de Overtoom. De Finish het Filmmuseum in het Vondelpark. Daartussen liggen 100 mijl met de donkerste, smalste en glibberigste wegen van groot Amsterdam. Te nemen met vooroorlogse techniek. Vooroorlogse verlichting en in de meeste gevallen in open voertuigen. Dit gevoegd bij december duisternis, wind, regen en een wind-chill factor die vermoedelijk rond de -20 C zal schommelen gaan het uiterste van bestuurders en bijrijders vragen.


Om weer een beetje mens te worden is een middernachtelijke stop in Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde gepland. Maar daarna gaat de rally weer onverminderd zwaar voort.

De organisatie heeft er naar gestreefd om met 60 bruggen, onverlichte, kronkeldijkjes, smalle doorgangen en vrijwel onbegaanbare achterwegjes de deelnemers elk richtingsgevoel te ontnemen.


Toch worden ook heel aardige locaties aangedaan en zullen stukken van de lichtjesroute in het parcours zijn opgenomen. Met name daar zal het voor het publiek een prachtig schouwspel zijn. Automobielen die eigenlijk zelden of nooit op straat te zien zijn, duiken nu onverwacht op in het winterse landschap.


Het is een uniek evenement voor Amsterdam en ook de lokale politiek begint er zich positief voor te interesseren. Tot slot, in het kader van de Kerst gedachte gaat een deel van de opbrengst naar stichting WarChild



Mooie publieks- en fotografie plaatsen:

v.a. 20.00 vertrek uit de Hollandsche Manege aan de Overtoom

va. 20.15 passage Reestraat, Amsterdam Watch Company

v.a. 20.20 passage Koningsplein

v.a. 20.20 passage Beurs Berlage

v.a. 21.30 passage havenkade Volendam

v.a. 23.30 stop bij Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde

v.a. 01:00 passage P.C. Hooftstraat

v.a. 01.00 finish bij Vertigo/Filmuseum in het Vondelpark

vrijdag 19 november 2010

Dornblüth voor Dames - Persbericht


Nieuw van Dornblüth is de Jasmin, een kleinere versie speciaal voor dames.

De klassieke Dornblüth-kasten meten standaard 42mm. Okee, een aantal jaren terug was er een 38mm uitvoering verkrijgbaar, maar sindsdien is er niets in kleinere maten langsgekomen. Voor dames was er bij Dornblüth dan ook vrij weinig te beleven; voor velen was de forse 42mm kast iets te veel van het goede. Maar nu hebben Dirk und Anja een nieuwe serie gemaakt, gelimiteerd op 75 stuks: de Jasmin.

De Jasmin heeft een stalen kast van 36mm. De wijzerplaat is iets meer bewerkt danw we van Dornblüth gewend zjin. Het centrum is geguillocheerd (fijn bewerkt) in verschillende patronen, terwijl de buitenrand het gebruikte materiaal (sterling zilver) in zijn volle glorie toont. Door de zwarte bedrukking en geblauwde wijzers is het contrast (en daarmee de afleesbaarheid) perfect gebleven, zoals we gewend zijn van Dornblüth.

Het uurwerk wordt ook hier handmatig opgewonden. Ook zien we natuurlijk wederom de 3/4-platina zoals gebruikelijk bij Dornblüth, met de prachtige details die zo kenmerkend zijn voor de traditionele Duitse horlogemakerskunst.

Op dit moment hebben wij de twee getoonde modellen op voorraad, nr 10/75 en nr 13/75.

Het persbericht:

Auf 75 Stück limitierte Damenuhr Jasmin Kaliber 09


Gehäuse:

» massives nickelfreies Edelstahlgehäuse , exklusive Fertigung für diese limitierte Serie mit Partnerfirma aus der Region
» 3-teilig, poliert / satiniert, doppelt verschraubt
» Ø 34,5mm
» 9,1 mm Höhe
» 1,2mm dickes Saphirfrontglas, leicht gewölbt und innen entspiegelt
» verschraubter Saphirglasboden
» großdimensionierte Aufzugskrone mit erhabenem Firmenschriftzug
Zifferblatt:

» Sterlingsilber
» extra große exzentrische Sekundenanzeige


Werk:

» 27 mm Durchmesser
» 3,8 mm Höhe
» 18 Rubine
» Gangreserve 36 Stunden (+/- 5%)
» 18.000 Halbschwingungen pro Stunde
» Teile des alten Rohwerkes ETA 1120 aus den 50-er Jahren (aus dem Lager von unserem Freund Helmut Sinn)
» rotvergoldete grainierte Dreiviertelplatine mit gelbvergoldeter Gravur des Firmennamenszuges und der Werknummer
» rückführendes Gesperr
» Sonnenschliff auf dem Sperrrad und Kronrad
» Schrauben: flachpoliert, flammengebläut mit gebrochenen Kanten
» Glycidur-Schraubenunruh mit Nivarox-1Spirale
» Schwanenhalsfeinregulierung auf handgraviertem Unruhkloben

Vrijdag Video

Vaak wordt ons gevraagd of het ook mogelijk is om zelf een horlogeband te verwisselen. Jazeker kan dit, het is zelfs een vrij eenvoudig klusje! We wilden er een video over maken, maar uiteraard is dit al tig keer gedaan. We hebben daarom voor u de meest duidelijke uitgekozen:



Dit is overigens wel heel erg professioneel gedaan, met wat minder gereedschap moet het ook wel lukken..

Welke zou u kiezen?

Eerlijk zeggen... :)



Twee versies van de Speedmaster Professional: een stalen uit 1980 en een gouden limited edition uit 1985. Buiten het materiaal valt vooral het verschil in afwerking van de wijzerplaat op, waarbij de gouden duidelijk luxer is uitgevoerd. Welke is uw favoriet? De luxe en zware uitvoering of de 'gewone' klassieker?

Fijn weekend!