dinsdag 23 november 2010

AWCo sponsert The 100 mile of AmsterdamBARRE NACHTRIT VOOR ANTIEKE SPORTWAGENS

50 vooroorlogse automobielen beleven de langste nacht van het jaar van 19 op 20 december. Doorgaans warm gekoesterde museumstukken die in waarde variëren van 50,000 tot meer dan een miljoen Euro , zullen die nacht een taaie nachtrally van 100 mijl moeten volbrengen.


Startpunt is de Hollandsche Manege aan de Overtoom. De Finish het Filmmuseum in het Vondelpark. Daartussen liggen 100 mijl met de donkerste, smalste en glibberigste wegen van groot Amsterdam. Te nemen met vooroorlogse techniek. Vooroorlogse verlichting en in de meeste gevallen in open voertuigen. Dit gevoegd bij december duisternis, wind, regen en een wind-chill factor die vermoedelijk rond de -20 C zal schommelen gaan het uiterste van bestuurders en bijrijders vragen.


Om weer een beetje mens te worden is een middernachtelijke stop in Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde gepland. Maar daarna gaat de rally weer onverminderd zwaar voort.

De organisatie heeft er naar gestreefd om met 60 bruggen, onverlichte, kronkeldijkjes, smalle doorgangen en vrijwel onbegaanbare achterwegjes de deelnemers elk richtingsgevoel te ontnemen.


Toch worden ook heel aardige locaties aangedaan en zullen stukken van de lichtjesroute in het parcours zijn opgenomen. Met name daar zal het voor het publiek een prachtig schouwspel zijn. Automobielen die eigenlijk zelden of nooit op straat te zien zijn, duiken nu onverwacht op in het winterse landschap.


Het is een uniek evenement voor Amsterdam en ook de lokale politiek begint er zich positief voor te interesseren. Tot slot, in het kader van de Kerst gedachte gaat een deel van de opbrengst naar stichting WarChildMooie publieks- en fotografie plaatsen:

v.a. 20.00 vertrek uit de Hollandsche Manege aan de Overtoom

va. 20.15 passage Reestraat, Amsterdam Watch Company

v.a. 20.20 passage Koningsplein

v.a. 20.20 passage Beurs Berlage

v.a. 21.30 passage havenkade Volendam

v.a. 23.30 stop bij Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde

v.a. 01:00 passage P.C. Hooftstraat

v.a. 01.00 finish bij Vertigo/Filmuseum in het Vondelpark