woensdag 14 november 2012

Jaeger voor winnaar 100 miles of Amsterdam 2012


Amsterdam Watch Company is voor het derde jaar sponsor van de nacht rally The 100 miles of Amsterdam die op zondag 16 december zal plaatsvinden. Ook dit jaar stellen zij de hoofdprijs ter beschikking en wel een zeer bijzondere Jaeger zakchronograaf. Bijzonder 

The 100 miles of Amsterdam
In dit nachtelijke decor zullen 40 internationale deelnemers hun klassieke automobielen, zenuwen en de tegenstanders tot het uiterste testen tijdens een 100 mijl lange rit over de gladste en smalste wegen in en om Amsterdam. Alle deelnemende auto’s zijn gebouwd vóór 1940 (de zogenaamde ‘Pre-War cars’) en in dit gezelschap bevinden zich adembenemende modellen van merken als Rolls Royce, Lancia, Panhard, Alvis, Aston Martin en Bugatti. 


Jaeger
In 1915, bundelden drie welgestelde heren hun energie om instrumenten te creëren voor de pioniers van de luchtvaart en auto's. Ze waren Jacques-David LeCoultre, Edmond Jaeger en Edmond Audemars. E. Audemars was een jeugdvriend van Jacques-David LeCoultre, en de eerste vliegenier die vloog tussen Parijs en Berlijn. Door zijn ervaring en de technische kennis van Jaeger & LeCoultre werden vanaf dat moment alle vliegtuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog, en de meest prestigieuze naoorlogse auto’s met meters, tellers en chronografen van het uit de Joux-vallei afkomstige “Jaeger”  uitgerust. 

In 1937, 6 jaar na de creatie van het reverso horloge, werd het bedrijf omgedoopt tot Specialites Horlogère SA des Produits Jaeger-LeCoultr. Echter werden verschillende onderdelen van dit concern met diverse merknamen ondertekend. Zo werden uurwerken voor de Noord-Amerikaanse markt tot 1970 met enkel LeCoultre gesigneerd en auto-instrumenten tot in de jaren 80 van de vorige eeuw met Jaeger ondertekent. 


Zakchronograaf
Een zak- of polshorloge met een stopwatch functie en tijd aanduiding word een chronograaf genoemd. De door Amsterdam Watch Comany aangeboden zakhorloge is niet alleen van het legendarische merk Jaeger maar heeft ook een uitzonderlijke tachymeter schaal. 

Door met een druk op de knop de secondeteller te laten lopen kan men na een afstand van 1 kilometer direct aflezen wat de gemiddelde snelheid was. (Calcule par 1000 metres) De meeste chronograven met tachymetrschaal gaan niet verder dan 1 minuut en een gemiddelde snelheid van 60 km/h. Bij deze bijzondere Jaeger loopt de tachymeterschaal door en is met het aangeven van een andere kleur de gemiddelde snelheid nog na 2,5 minuut nog af te lezen. Een uitstekend instrument voor voertuigen met een lage gemiddelde snelheid of zonder kilometertellen in het al gemeen. 
Amsterdam Watch Company
De passie voor auto’s gaat vaak hand in hand met de liefde voor horloges en vice versa. Beiden zijn dan ook gebaseerd op aansprekende en indrukwekkende techniek, gecombineerd met design en een vleugje historie. Ook de 100 Miles of Amsterdam wordt opgeluisterd door een samenwerking uit de horlogewereld. De rally wordt gesponsord door Amsterdam Watch Company en de klassieke automobielen zullen dan ook gesierd worden door een toepasselijke AWCo-bestikkering. 

De tocht start dit jaar bij Grand Hotel Amrath, het voormalig Scheepvaarthuis, aan de Prins Hendrikkade 108. Dit 5 sterren hotel is volledig gebouwd in Amsterdamse school stijl en is uitermate geschikt voor de start en finish van de The 100 miles of Amsterdam. De eerste deelnemer zak op precies 18.01 wegrijden op de parkeerplaats voor het hotel liggend aan het ij. 


Uiteraard kunnen wij dit spectaculaire evenement niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. Graag nodigen wij jullie dan ook uit om samen met ons de deelnemers uit binnen en buitenland bij de start aan te moedigen. Vanaf 17.30 tot dat de laatste automobiel is weg gereden hebben warme chocolademelk voor u klaar staan.


Met vriendelijke groet en graag tot zondag 16 december,

Team Amsterdam Watch Company.