maandag 7 juni 2010

Fam. Dornblüth & Sohn


`Wir heiraten, Sie sind herzlich willkommen` stond er op de uitnodiging die we kregen van Dirk en Anja. Wat een geweldig bericht en natuurlijk komen we op jullie huwelijk. Zaterdag 5 juni vertrokken we om na 6 uur in Kalbe aan te komen.

Wachten op het bruidspaar.

Onder een strak blauwe lucht verzamelden we ons bij de kerk samen met familie en goede vrienden van het echtpaar. In een spierwitte klassieke Mercedes 220se W111 uit 1966 kwamen ze precies om 14.00 aan. Natuurlijk op tijd want zowel het horloge als de torenklok zijn door Dornbluth zelf gemaakt.
Kerk mooi versierd.

Daar komt de bruid en bruidegom.

Dirk droeg zijn laatste creatie de `Regulator` met stalen kast;  deze is nu ook verkrijgbaar met een zwarte wijzerplaat. Anja had de nieuwe damesversie van 34mm om. Dit is de verkleinde versie van de 99.1 en deze wordt enkel in een gelimiteerde serie van 75 stuks gemaakt. Zeker leuk om even naar het blog van Dornbluth te gaan om de laatste informatie over dit handgemaakte horlogemerk. http://blog.dornblueth.com/
Voor geen goud hadden wij deze ervaring willen missen. De verwelkoming van de familie was fantastisch en het onthaal van de lieve vrienden was super.


Dieter en "mama" Dornbluth gezellig in gesprek met Toesja en Roel.

De traditie word in Kalbe nog hooggehouden en om 16.00 uur werd het buffet geopend en aan grote tafels gezamenlijk genuttigd. Met het schitterende weer zou dit tafereel niet misstaan in een bier- of  levensverzekeringsreclame. Alles was goed geregeld zoals wij dat van (Anja) Dornbluth kunnen verwachten. Traditiegetrouw werd om 24.00 de bruidstaart aangesneden en kon het feest echt beginnen. Pas bij het morgengloren werd het stil in Kalbe an Milde. Allen de ooievaar van het dorp kon hier nog wat verandering in brengen ;-)

Ooievaar op nest midden in Kalbe.

De volgende morgen zijn we eerst nog even langs het vernieuwde atelier gereden vervolgens we de reis naar huis maakte. Er is in 2009 een uitbouw geplaatst aan het bestaande pand van D. Dornbluth. Wij hadden deze nieuwe aanbouw nog niet met eigen ogen gezien. Het is goed om te zien dat een klein merk nog kan groeien en nog durft te inverteren in de toekomst. Dit echte familiebedrijf heeft weer een grote stap gezet voor de toekomst.


Nieuw uitbouw van werkplaats Dirk Dornbluth.