vrijdag 4 juni 2010

Persbericht Christiaan van der Klaauw - Retro Moon

Uit onze inbox:

Retro Moon

Op de horlogebeurs In Basel heeft Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches onlangs een nieuw ontwerp gepresenteerd: de Retro Moon. Met de Retro Moon presenteert Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches voor het eerst een uurwerk met retrogradefunctie. Bij de Retro Moon is de wijzer die de schijngestalten van de Maan aangeeft voorzien van deze unieke complicatie. Nadat de maancyclus is doorlopen springt de wijzer terug naar de startpositie. Het stijlvol en strak vormgegeven horloge zal met name liefhebbers van de combinatie klassiek met modern design aanspreken. Dit schitterende meesterwerk met een gemodificeerd Klaauw Benzinger automatisch uurwerk wordt geleverd in rosé goud met zwarte wijzerplaat. Later volgen nog uitvoeringen in platina en edelstaal.

Christiaan van der Klaauw

 Christiaan van der Klaauw, oprichter van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches, maakt vanaf 1974 hoogwaardige uurwerken. Als lid van de prestigieuze AHCI behoort hij tot de beste uurwerkmakers ter wereld. Al vroeg in zijn carrière raakte hij gefascineerd door de relatie tussen tijd en ruimte. De klassieke stoelklokken die Christiaan van der Klaauw begin jaren zeventig ontwierp gaven reeds duidelijk het pad aan dat de meester de rest van zijn leven zou bewandelen en waarmee hij zich een legendarische status zou verwerven: astronomische uurwerken. Tot op dit moment is Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches het enige atelier ter wereld dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en fabriceren van exclusieve, handgemaakte astronomische polshorloges.

Mechanische kunstwerken

 De technisch uiterst gecompliceerde, hoogwaardige handgemaakte horloges zijn zonder uitzondering mechanische kunstwerken. Kunstwerken omdat zij stuk voor stuk oogverblindend fraai zijn. Kunstwerken omdat het ontwerp en fabricage van de astronomische complicaties die in ieder Christiaan van der Klaauw horloge aanwezig zijn ultieme creativiteit en vaardigheid van haar makers verlangt.