vrijdag 1 april 2011

Christiaan van der Klaauw 2011

Ook Christiaan van der Klaauw was natuurlijk weer present op BaselWorld. In tegenstelling tot voorgaande jaren stond VdK niet bij zijn mede AHCI-leden maar had hij een eigen stand op steenworp afstand van de oude plek. Waar we in voorgaande jaren naar de koffiehoek moesten uitwijken om tot een gesprek te komen, konden we nu heerlijk neerploffen in de prachtig ingerichte stand om al het nieuws tot ons te nemen.

Van der Klaauw had dit jaar bijzonder veel nieuwe modellen om te laten zien en een van de leukste is (volgens ons..) bovenstaande Ceres 1974, het model wat het gamma naar beneden toe afrond met een vanafprijs van €3.950,- . Hij oogt wat rustiger dan we van Van der Klaauw gewend zijn maar past desondanks perfect bij zijn broertjes.

Topstuk is ongetwijfeld bovenstaande Real Moon 1980, met drie dimensionale maanfase (!), weergave van het actuele sterrenbeeld en tijdsvereffening ('Equation of Time').

De nieuwe Orion is voorzien van een sterrenkaart of 'planisfeer' in de woorden van Van der Klaauw. Last but not least: de Ariadne met wijzerplaat van carbonfiber - in goed Nederlands ook wel koolstofvezel genoemd. Een onverwachte maar érg stoere toevoeging aan de Ariadne-collectie.

Zelf waren we zo ondersteboven dat we vergeten zijn foto's te schieten; bovenstaande foto's zijn afkomstig van Horlogenieuws.nl. Klik op de link, het is een bezoekje waard!

Gerard, bedankt!