donderdag 31 maart 2011

Basel trip 2011 vintage expeditie

Begin deze week zijn we naar Basel gevlogen voor BaselWorld 2011, de grootste beurs ter wereld in ons vakgebied. Ook voor AWCo is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste horloge ontwikkelingen, ondanks dat ons hart in de eerste plaats bij vintage ligt. Buiten de merken die wij zelf vertegenwoordigen is het met name interessant om te zien hoe de verschillende merken met hun geschiedenis omgaan. Rolex grijpt bijvoorbeeld steeds vaker terug naar het verleden, vooral bij zustermerk Tudor. Over de Blancpain Fifty Fathoms tentoonstelling hebben we al het een en ander gezegd. Dit was echter de eerste keer dat we deze tentoonstelling in levende lijve konden zien. Het was een van de hoogtepunten van de beurs! De middelste hebben wij ingebracht. De tentoongestelde horloges zijn afkomstig van verzamelaars van over de hele wereld. In totaal betreft het ca. 100 exemplaren. De Omega Planet Ocean met nieuw chronograafuurwerk en matte keramische lunette. Er is ook een Speedmaster met hetzelfde uurwerk, waarbij zowel de minuten- als urenteller door de hulpwijzerplaat op 3:00 worden weergegeven. Toesja bewondert de Central Tourbillon van Omega. Niet nieuw, wel mooi. Roel heeft zijn nieuwe auto gevonden. De sleutels zaten er helaas niet in, anders was 'ie zo doorgereden naar Amsterdam. Een van de nieuwtjes van Van der Klaauw is deze Planetarium met handgemaakte wijzerplaat. Er worden twaalf versies gemaakt, geïnspireerd op de sterrebeelden. Dit is de Waterman.
Een schitterend voorbeeld van Rolex en zijn geschiedenis: de nieuwe Explorer II met oranje wijzers, net als de ref. 1655.

De nieuwe Tudor Advisor. Het oorspronkelijke model is het enige wekkerhorloge dat ooit de Rolex-fabrieken heeft verlaten.