maandag 25 juli 2011

Meesterwerk van Van der Klaauw.

We zijn naar Christiaan van der Klaauw gereden om onze bestelde horloges persoonlijk op te halen. Benieuwd naar de nieuwe horloges zijn we ook nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen.

Eerste type van de Real Moon 1980.

Onder andere kunnen we de eerste gouden Retro-moon ophalen. Na lang wachten kunnen we eindelijk deze 18k rosé gouden v/d Klaauw meenemen naar Amsterdam om als eerste dit top stuk aan te bieden aan onze klanten. Het is immers dit model dat de innovatie prijs heeft gewonnen bij het “Horloge van het jaar” verkiezing 2011.

Presentatie model van de Retro Moon.

Ook krijgen we de nieuw Orion en Ceres mee die we in Basel hebben besteld. Er is hard gewerkt door de heren horloge- en instrumentmakers. Maar waar zijn ze zoal mee bezig?

Werkbank met onderdelen om getest te worden.

Jorrit legt uit. “Wij doen het nu net zo als de Zwitsers”. Met onze nieuwe freesmachines maken we van een ronde messing schijf onze eigen uurwerkmodules. En met dit systeem kunnen we op de honderdste millimeter nauwkeurig werken. Een proces waar hard aan gewerkt is door het hele team van Van der Klaauw dat inmiddels bestaat uit twee horlogemakers, twee instrumentmakers, de drie nieuwe ceo’s en directeur Christiaan van der Klaauw.

Jorrit legt uit.

De drie stappen.

Het eind resultaat.

Als we over de schouder mee kijken zien we de modernste 3D tekenprogramma’s waar momenteel mee gewerkt word. Er is bij de overnamen duidelijk een stap vooruit gezet en geïnvesteerd in kwaliteit en kennis.

Dit is de toekomst. En die ziet er goed uit.

Er word nog druk gewerkt aan de nieuwe Real Moon met draaiende maan. Er wordt veel aandacht besteed aan de passing van de platines die in eigenhuis worden ontworpen en gemaakt.

Zelf ontworpen en gemaakt, werkelijk super!

We kunnen niet wachten om ons exemplaar binnen te krijgen maar moeten zeker nog wachten tot eind dit jaar. Daarom maar even een fotootje van het eerste werkende prototype dat hier te bewonderen is.

Werkend model van de Real Moon 1980. Nog even wachten.

Bij het opstappen krijgen we nog een rondleiding van de meester zelf en krijgen alle stoeltjesklokken te zien die door hem gemaakt zijn. Natuurlijk alle in werkende en functionerende staat.

Van der Klaauw nog steeds trots op zijn heritage.

Tevreden rijden we naar huis en kunnen niet wachten om de modellen te fotograferen en op de website te zetten. Word vervolgd.

Tot ziens meneer van der Klaauw. Volgende keer in Amsterdam?