woensdag 14 april 2010

Rolex brief uit 1947

We vonden deze originele Rolex brief in ons uitgebreide archief van folders en advertentie. Gedateerd op 23 februari 1949 en werkelijk een vondst voor de ware Rolex collectioneur. Prachtig om te zien is het oude Rolex logo links boven maar nog veel bijzonderder is de naam onder aan de brief.Het is (Public Relations) Director Rene-Paul Jeanneret. Hij word gezien als bedenker van het Rolex concept “tool watch”. Een visioeneer die o.a. bedenker is van de Exporer, Submariner en de Ture- O- Graph.In deze brief, die gericht is aan een Rolex dealer staat vrij vertaald:


Tijdens uw bezoek aan Genève in december 1947, hebben wij een 18k goud Datejust uurwerk op consignatie gegeven. Ter waarde van een bedrag van Ch 8000,40

Wij zouden het zeer waarderen als u dit stuk af zou nemen en aan ons zou willen betalen. Zo niet, wees dan zo vriendelijk om ons dit stuk terug te sturen.Het is momenteel niet meer voor te stellen dat een Rolexdealer horloges op consignatie krijgt en na bijna twee jaar nog een herinnering mag ontvangen of hij nog even wil betalen. Maar twee jaar na de oorlog was ook bij Rolex elke verkoop er een. Mede door Rene-Paul Jeanneret werd Rolex zo degelijk en betrouwbaar als het nu is. Een bijzondere man en een bijzondere brief.