donderdag 13 mei 2010

Horloge lezing bij AWCo.

Onze passie voor horloges is niet iets wat we onder stoelen of banken steken. Dit valt iedere klant die bij ons binnen stapt direct op. Dit is dan ook één van de redenen dat wij zoveel vast bezoekers van onze winkel in de Reestraat hebben. Liefhebbers die graag een ommetje (van een straat of 9) maken om even in de etalage te gluren. Een van deze vaste klanten heeft ons gevraagd om over de fascinerende wereld van het mechanische horloge een lezing te geven. Een lezing waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen het heden en het verleden.
Goed geregeld!
Over dit onderwerp is inderdaad veel te vertellen en ik heb mij dan ook voornamelijk
gericht op de ontwikkeling van het polshorloge van 1900 tot 1980. Hierin heb ik de ruimte om stapsgewijs een mooi verhaal te houden waarbij ik zowel een liefhebber als een horloge-leek weet te boeien. Om de koppeling te maken naar het heden is er gekozen voor een tweede spreker, die niet uit het vak komt maar wel de genodigde weet te raken.
Dion Bartels aan het woord.
Dion Bartels is op zakelijk gebied misschien niet de meest voor de hand liggende gastspreker. Als advocaat is hij mede verantwoordelijk voor het blootleggen van tal van fraudezaken. Denk aan Golden Sun, Easy Life, Caribbean Comfort en niet te vergeten die van Palm Invest. Deze zaken hebben hem naar de rand van de afgrond gebracht en werd hij in 2009 geschorst als advocaat en ging uiteindelijk failliet. Over deze gebeurtenis in zijn leven en welke gevolgen dat met zich mee bracht sprak Dion openhartig. Uit elke periode van zijn leven kon hij als een goochelaar horloges uit zijn privé-collectie tevoorschijn toveren. Van de Chopard gekregen van zijn vrouw tot een limited Swatch van Napoleon Bonaparte. Een mooi voorbeeld van een tijdbeeld door de jaren heen wat prima op mijn lezing aansloot.
Roel met "prive" collectie
Onder het genot van een hapje en drankje verzorgt door mede Reestraat-ondernemer “Nooch” werd er na afloop nog lang door gesproken over welk horloge er werd gekocht met het eerst verdiende geld en welke horloges er nog in de verzameling ontbreken. Een geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is.
Aandacht voor spreker en horloges.