donderdag 20 mei 2010

Oud en Nieuw Vol.1

In oud en nieuw laten we het origineel samen met de re-edition of vernieuwde versie zien. We beginnen met de legendarische Omega Seamaster 600 “PLOPROF”. In 1970 introduceerde Omega zijn eerste "Professional" model in de Seamaster-lijn: de 600! Al snel kreeg dit horloge de bijnaam "PloProf", Plongeur Professional ofwel Professioneel Duiker.

Alhoewel dit horloge officieel tot 600 meter waterdicht is, hebben tests van Omega uitgewezen dat hij het hield tot zelfs 1370 meter, wat voor die tijd werkelijk ongehoord was.De enorme kast heeft een aantal opmerkelijke kenmerken: zo is hij van het "monobloc"-type wat wil zeggen dat er geen losse achterdeksel is; dit om de waterbestendigheid te verhogen. Ook wordt de kroon (op 9 uur!) beschermd door de enorme randen en een extra kap. De knop op half 2 is om de duikring te kunnen draaien: standaard zit deze vast om willekeurig draaien tegen te gaan.
In 2009 werd er op de Basel show een re-edition van de “Ploprof” geïntroduceerd. Hierbij is de kast nog iets groter maar heeft nog steeds de herkenbare eigenschappen. De draairing kan alleen verdraaid worden door de rood/ oranje drukknop in te drukken. Bij het nieuwe model is er ook een helium ventiel in geplaatst aan de onderkant van de kast waar de drukknop zit. De oranje minuten wijzer is gebleven en de gevlochten stalen MESH band maakt het nieuw model ook weer tot een klassieker.