zaterdag 13 maart 2010

Max Bill by Junghans


In 1962 zag het eerste horloge dat Max Bill voor Junghans ontwierp het levenslicht. Dit was niet zijn eerste ontwerp; hij was in die tijd al een gerespecteerd architect, kunstenaar en ontwerper. Bovendien had hij voor '62 al een klok voor Junghans ontworpen volgens dezelfde (Bauhaus-) principes - een klok die nog steeds in het MoMA hangt.

De Bauhaus-traditie loopt als een rode draad door de ontwerpen van Max Bill. De horloges zijn dan ook helder qua lijnenspel. De kasten zijn eenvoudig rond en voorzien van korte kastpootjes. De kastrand is dun gehouden, zodat de wijzerplaat in verhouding erg groot is en de horloges fors ogen. De wijzerplaten zijn eveneens duidelijk & ontdaan van overbodige luxe. Het bolle plexi-glas zorgt voor een echt vintage-gevoel, Amsterdam Watch Company-stijl!

De Max Bill-collectie is leverbaar in verschillende afmetingen, kleuren en wijzerplaatvarianten. De chronograaf, die Chronoscope word genoemd, meet 40mm en is hiermee de grootste, gevolgd door de automaat van 38mm en de handopwinder van 34mm. De wijzerplaten zijn zwart of zilver en op aanvraag zijn versies leverbaar met cijfers in plaats van enkel streepjes.


Voor een duidelijk overzicht kunt u nog even kijken op Junghans.de : http://www.junghans.de/html/pages/en_maxbill_about.htm . Uiteraard bent u ook van harte welkom in de winkel om deze frisse horloges eens te komen bewonderen!