woensdag 31 maart 2010

Tudor @ Basel 2010

Tudor, het ietwat ondergeschoven zustermerk van Rolex, heeft ons dit jaar érg blij gemaakt. Een van de meest gezochte horloges van dit onbekende merk is sinds jaar en dag de 'Monte Carlo', een chronograaf met opvallende jaren 70-looks:



En wat schetste onze verbazing? Dit jaar presenteerden ze gewoon -hoppa- een geheel nieuwe uitvoering, qua uiterlijk zeer getrouw aan het origineel! Dit horloge heeft de harten van liefhebbers wereldwijd sneller doen kloppen en telefoons bij de -zeldzame- dealers rood doen gloeien, zo bleek uit niet-representatief AWco-onderzoek. Vintage is alive and kicking! Kijkt u mee:



Wat een snoepje! De kast is iets gegroeid tot een contemporaine 42mm. De wijzerplaat is beschikbaar in zowel grijs als zwart. Opvallend is het gebruik van de NATO-strap, iets waar wij bij AWco al langer fan van zijn. Zowel deze als de stalen band worden overigens standaard meegeleverd. Het uurwerk is een ETA-automaat met een module-opbouw voor de chronograaf en hij is leverbaar vanaf.. ehm.. laten we hopen snel!